FemX Ondernemersnetwerk: hoe het begon

FemX bestaat sinds 29 mei 2019. Bijna drie jaar alweer. Wij (Linda de Vos en Nadine de Bree-Kisoen) nemen jullie graag mee in hoe FemX is opgericht en het ‘waarom’ van FemX.

FemX bestaat sinds 29 mei 2019. Bijna drie jaar alweer. Wij (Linda de Vos en Nadine de Bree-Kisoen) nemen jullie graag mee in hoe FemX is opgericht en het ‘waarom’ van FemX.

Nadine de Bree-Kisoen en Linda de Vos

We zochten naar de verbinding tussen zakelijke, vrouwelijke ondernemers en een netwerk van en door vrouwelijke ondernemers. Die gedachtegang kwam voort uit kennis willen maken met vrouwen in onze woon/werk omgeving die ondernemen.

We hebben een groep vrouwelijke ondernemers verzameld die dezelfde behoefte hadden. Die het leuk vonden om in co-creatie te bouwen. We hebben niet een standaard netwerk met een set regels en een van te voren opgesteld plan. Dat bouwen hebben we met alle leden gedaan. Iedere bouwsteen hebben we gezamenlijk gelegd. De naam, de spelregels, het bestuur. Het is een relatief kleine groep, maar wel een groep waarbij iedereen is aangehaakt en betrokken is.

Zo hebben we in een korte tijd een succesvol netwerk neergezet en goede mensen weten aan te trekken. Bij FemX hebben we geen aanwezigheidsplicht nodig, want je wilt erbij zijn. Wat ik echt bijzonder vind aan ons netwerk is dat we elkaar als ondernemers goed kennen, we zijn kwalitatief krachtig en daardoor geven we elkaar een podium. Daarin willen we ons ook blijven ontwikkelen en stevige thema’s aanpakken. Denk aan financiële inzichten en keuzes die je maakt binnen je bedrijf. Wat kunnen we daarin van elkaar leren, en die kennis direct toepasbaar in de onderneming steken.

We hebben geleerd dat professionaliteit en loyaliteit naar elkaar toe belangrijk is. Het gebeurt vaak dat we naar een netwerkborrel gaan waarbij mensen aan elkaar gaan zitten verkopen. Iemand komt bijvoorbeeld binnen met ‘ik geef massages’ en kijkt je aan met het idee ‘wil jij geen massage?’. Maar je verkoopt het niet aan ons. Wij zijn degene die aan de masseur denken als we mensen horen in onze omgeving die een massage willen. Zo werkt netwerken. Daarom is het zo belangrijk om elkaar goed te kennen, en inhoudelijk te weten wat diegene doet en wat hen uniek maakt. We hebben een professioneel netwerk gebouwd met een krachtige combinatie van formeel en informeel, waarin we met elkaar in verbinding staan. We denken aan elkaar en we denken aan anderen voor potentiële opdrachten. We zetten de groei door.


Gepubliceerd op 25-11-2021

Geschreven door: